darmowa dostawa paczkomatem InPost od 150 zł

darmowa dostawa paczkomatem InPost od 150 zł

Olej z pestek malin

Zimnotłoczony, nierafinowany olej z pestek malin. W składzie zawiera liczne witaminy oraz kwasy tłuszczowe, dzięki czemu pomaga w pielęgnacji i wyraźnie poprawia kondycję skóry. Działa łagodząco, przeciwzapalnie i regenerująco. Szybko się wchłania nie zatykając porów.

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

24,99

Charakteryzuje go złocista barwa i lekka konsystencja, która sprawia, że szybko się wchłania, nie zapychając przy tym porów, ponieważ należy do olejów niekomedogennych.  Jest bogaty w witaminy A i E, kwasy tłuszczowe oraz minerały.

Jedną z funkcji jaką olej z pestek malin może pełnić w codziennej pielęgnacji jest dwuetapowe oczyszczanie skóry. Polega ono na aplikacji produktu olejowego na powierzchnię skóry i wykonanie delikatnego masażu, który pomoże rozpuścić ciężkie do zmycia kosmetyki – takie jak tusz do rzęs czy szminka, oraz zalegające w porach resztki podkładu. W drugim etapie na twarz aplikujemy kosmetyk do mycia na bazie wody (emulsja, płyn micelarny, żel), którym zmywamy rozpuszczony już makijaż. Korzyści dla skóry jakie przynosi dwuetapowe oczyszczanie to:

  1. Brak konieczności używania niepotrzebnych wacików, które nie dość, że stanowią zanieczyszczenie dla środowiska, to dodatkowo mogą podrażniać skórę pozbawiając ją warstwy rogowej.
  2. Dokładne oczyszczenie skóry, bez potrzeby używania silnych detergentów.
  3. Natłuszczenie skóry.
  4. Zwężenie porów.
  5. Zapobieganie przesuszeniu skóry.

Olej z pestek malin sprawdzi się także w codziennej pielęgnacji. Posiada właściwości antyoksydacyjne, regenerujące, antyseptyczne i bakteriobójcze.

Przeznaczenie: cera sucha, cera tłusta, cera mieszana

Pojemność: 30ml

Właściwości

  • natłuszcza skórę, poprawiając tym samym jej nawilżenie,
  • spowalnia procesy starzenia oksydacyjnego,
  • rozjaśnia skórę i wyrównuje koloryt,
  • reguluje pracę gruczołów łojowych,
  • działa antybakteryjnie,
  • wygładza i wyrównuje powierzchnię skóry.

Sposób użycia

Twarz – 3-4 krople produktu delikatnie wprasować w oczyszczoną, zwilżoną skórę. Olej można stosować także w formie bazy pod makijaż.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Olej z pestek malin

24,99

Zimnotłoczony, nierafinowany olej z pestek malin. W składzie zawiera liczne witaminy oraz kwasy tłuszczowe, dzięki czemu pomaga w pielęgnacji i wyraźnie poprawia kondycję skóry. Działa łagodząco, przeciwzapalnie i regenerująco. Szybko się wchłania nie zatykając porów.

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

Charakteryzuje go złocista barwa i lekka konsystencja, która sprawia, że szybko się wchłania, nie zapychając przy tym porów, ponieważ należy do olejów niekomedogennych.  Jest bogaty w witaminy A i E, kwasy tłuszczowe oraz minerały.

Jedną z funkcji jaką olej z pestek malin może pełnić w codziennej pielęgnacji jest dwuetapowe oczyszczanie skóry. Polega ono na aplikacji produktu olejowego na powierzchnię skóry i wykonanie delikatnego masażu, który pomoże rozpuścić ciężkie do zmycia kosmetyki – takie jak tusz do rzęs czy szminka, oraz zalegające w porach resztki podkładu. W drugim etapie na twarz aplikujemy kosmetyk do mycia na bazie wody (emulsja, płyn micelarny, żel), którym zmywamy rozpuszczony już makijaż. Korzyści dla skóry jakie przynosi dwuetapowe oczyszczanie to:

  1. Brak konieczności używania niepotrzebnych wacików, które nie dość, że stanowią zanieczyszczenie dla środowiska, to dodatkowo mogą podrażniać skórę pozbawiając ją warstwy rogowej.
  2. Dokładne oczyszczenie skóry, bez potrzeby używania silnych detergentów.
  3. Natłuszczenie skóry.
  4. Zwężenie porów.
  5. Zapobieganie przesuszeniu skóry.

Olej z pestek malin sprawdzi się także w codziennej pielęgnacji. Posiada właściwości antyoksydacyjne, regenerujące, antyseptyczne i bakteriobójcze.

Przeznaczenie: cera sucha, cera tłusta, cera mieszana

Pojemność: 30ml

Właściwości

  • natłuszcza skórę, poprawiając tym samym jej nawilżenie,
  • spowalnia procesy starzenia oksydacyjnego,
  • rozjaśnia skórę i wyrównuje koloryt,
  • reguluje pracę gruczołów łojowych,
  • działa antybakteryjnie,
  • wygładza i wyrównuje powierzchnię skóry.

Sposób użycia

Twarz – 3-4 krople produktu delikatnie wprasować w oczyszczoną, zwilżoną skórę. Olej można stosować także w formie bazy pod makijaż.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Shopping Cart